JennyD

Run

Kategori: Allmänt

För att vara en person som inte ens har körkort så känns det som jag är med om rätt mycket bilhaverier och dylikt. Men jag antar att man tar den risken även när man sätter sig i passagerarsätet. Nu löste det sig relativt enkelt idag tack vare Kristers hjälp. Men jag litar inte på bilar för fem öre. Har inte dom funnits i cirkus hundra år? Problemen borde vara lösta vid det här laget.
 
Det mesta är fel idag faktiskt. Kläderna. Håret. Ser ut som skit. Är dessutom hungrig på gränsen till arg. Men imorgon är det advent. Och då räknar jag med att lugnet infinner sig.
 
                          pic: weheartit.com
 

LiveForTheWeekendBaby

Kategori: Allmänt

Adventspyntade idag. Ljusstakar och julgardiner. Dessa julgardiner. Känns som om det är det enda mitt liv består av. Sätta upp julgardiner. Ta ner julgardiner. Repetera. Som om jag aldrig gör något annat. När man var liten var det ju ALDRIG jul. Och man fyllde ALDRIG år. Nu är gör jag inget annat. Ingenting.
 
Vi gjorde lite myspys av hela adventsstädningen och hade julmusik på och drack glögg. Den gick rätt upp i skallen. En liten kopp glögg. Jättekonstigt.
 
Ska jobba imorgon. Så jag får tillbaka några förlorade timmar. Det är bra.
 
 
Vrider alltid vänster arm så konstigt. Bröt den i skolan när jag var åtta år. Skolsköterskan trodde inte på mig så jag var tvungen att stanna kvar hela dagen. Mamma fattade direkt att något var fel när jag kom hem och tog mig till akuten och jag fick den gipsad. Det är hennes jävla fel att den är skev och sne idag. Skolsköterskans alltså.
 

Honey Is Cool

Kategori: Allmänt

Så jag "hittade" en låt som varit borta ett tag. En cover på Rod Stewarts Baby Jane med Honey Is Cool. Håkan Hellströms gamla band minsann.
 
Träffade en kille. Det här var många år sedan. Det var aldrig meningen att det skulle bli en fortsättning. Han bodde i Stockholm. Och hade fru och barn. Men det var någonting med honom. Vissa personer är svåra att skaka av sig. Det gick några år. Hans band hade en spelning här i stan. Och vi träffades igen. Han var skild nu. Jag hade däremot ingått i något slags meningslöst destruktivt förhållande. Jag gjorde inget. Inget värt att kalla otrohet i alla fall. Kan faktiskt ångra det idag. Vad fan betyder moral egentligen? när man har chansen att vara lycklig en stund. Var så less på allting då.
Hursomhelst, jag fick en skiva av honom då, som han hade gjort. (Det här utspelade sig på den tiden då man brände skivor). Denna låt var med på den. Och igår snubblade jag över den igen när jag var inne på youtube. Kanske den bästa covern som någonsin gjorts..
 
 
 

Lilla äckel

Kategori: Allmänt

Jag? Mmm. Kom på att jag inte hade duschat sen i Lördags. Något slags personligt rekord? Det är tydligen inte bara mat som är ointressant utan även den personliga hygienen.
 

Pic: weheartit.com
 
Jag har duschat nu alltså. Det känns viktigt att det framgår ordentligt.

Ointresse

Kategori: Allmänt

Kvällsmat och Tintin i sängen. Det blir inte bättre än så. Är sjuk och egentligen helt ointresserad av all slags föda. Men så kom jag på en sak som kanske skulle kunna funka. Ris a' la Malta. Med vaniljvisp istället för grädde då. (Eew grädde!). Lina ställde upp och fixade. 


 

Bättre dar

Kategori: Allmänt

Har haft bättre dar. Helt klart.

                                     Pic: weheartit.com

Bakfyllan

Kategori: Allmänt

Brukar aldrig vara bakis. Är oftast bara trött och seg. Lite ont i huvudet kanske. Men idag känns det att det blev en aning för mycket igår. Det är rätt enkelt egentligen. Man håller sig till cider. Men all denna shot. Onödigt. Gillar egentligen inte när alkohol är blandat med mjölk eller grädde längre. Men shotluckan har en shot som heter pepparkaka och smakar exakt så. Blotta tanken på en sån äcklar mig något så otroligt idag. Men igår var den jävligt uppskattad. Usch.Som en kastrull

Kategori: Allmänt

Full. På "La Cocaracha". 
 
FauxFur

Kategori: Allmänt

Då var den igång! Fuskpälssäsongen. Det var ganska varmt ute nu men ändå sådär hög och krispig luft. Vänta bara, det kommer bli kallt när det mörknar. Nu fattas bara några små snöflingor. Det hade gjort min dag.
 
 
 
 
Vet inte hur många jag har. Säkert femton-tjugo stycken. Den där röda flamingo pälsen är det många som stör sig på.... Numera har jag en regel. Max en ny till samlingen per vintersäsong.
 

CleaningOutMyCloset

Kategori: Allmänt

Nu gör jag det. Rensar ut skiten. I min värld kändes det mest som det var den perfekta svarta t-shirten som jag hade köpt om och om igen. Men det gällde tydligen de flesta färgerna. Och mönstren. Och trycken. Och banden.
 
 
 
                                 

Don´t wait

Kategori: Allmänt

Jag måste verkligen ta tag i garderoben snart. Den tynger mitt psyke. Jag kan inte sova ordentligt. Det är för mycket helt enkelt. Innan helgen är över ska det vara utrensat. Det är så jobbigt för mig bara. Jag skapar ofta en slags kärleksrelation till mina kläder. Det är som att slänga sina barn. Eller, slänger gör jag inte. Jag skänker alltid bort dom. Men det är nästan ännu värre. Känslomässigt. Ska någon annan  använda den här gamla slitna t-shirten nu?? som har varit med på så mycket äventyr med mig?!  Vilket svek...
 
Igår fyllde världens bästa farmor 81. Hon heter Vivi och är min. Ska dit på Lördag och hälsa på.
 
 Farmor, lillebror och en smula pappa i bakgrunden.

Smile

Kategori: Allmänt

 
 
                                                                                                                                                                                                      
 
 
 
 

DaydreamBeliever

Kategori: Allmänt

Brukade dagdrömma mycket förr. I mitt huvud så fanns det en värld som var tusen gånger bättre än den här. Kanske borde börja med det igen.
 
Jag har inte spelat på fotbollen ikväll. Det gick ju inget vidare förra gången. Så det är nog bäst att jag låter bli. En liten del utav mig tror jag kan ha påverkat det negativa resultatet sist. Jag har inga låga tankar om mig själv. Dessutom är kassan skral. Räknar dagarna till löning.
 
Min julmustkonsumtion har gått överstyr. I denna stund så står det exakt fyra en och en halv liters flaskor i kylskåpet. Har jag inget lager så får jag ångest. Det är väl märkligt att det alltid finns något man måste överdriva och liksom dra till sin spets. Eller är det bara jag?
 
 
                     pic: weheartit.com
 

NEJ

Kategori: Allmänt

Idag är jag arg igen. På korrupta giriga arbetsgivare som vill utnyttja systemet till max och på förbannade satans jobbcoacher (jäkla humbug-hittepå titel förövrigt) som inte kan förstå att ett nej är ett nej är ett nej är ett nej är ett nej. Det är ett NEJ!
 
 
 
 

Väntar

Kategori: Allmänt

Väntar på pizza. Panten igår förresten, den uppgick till hela 368 kr. Inte illa pinkat.

Bättre?

Kategori: Allmänt

Ikväll bjöd lillebror bli aldrig som jag när du blir stor på middag. Mycket gott. Nu kollar vi igenom en massa filmat material. År tillbaks. Det var bättre förr? eller?...Tönt

Kategori: Allmänt

Upptäckte att Koh Samui har ett "Dog and Cat rescue center" som man kan besöka. Har inte haft en aning om detta. Där finns hundar som har hjul istället för ben och andra omhändertagna djur. Kommer definitivt åka dit och hälsa på. Thailändare avlivar ju inga djur. Så man stöter på en del som är rätt illa därhän. Det är ju inte av elakhet såklart utan för att dom är buddhister och inte vill döda eller skada något levande. Då är det bra att sådana här ställen finns.
 
En sak till. Tycker ni ska göra som mig och sluta ringa med er telefon. ( jag har egentligen aldrig börjat). Och skicka ett sms istället: skriv "AKUT FILIPPINERNA" och skicka till 72 900 då skänker ni 50 kr genom Röda Korset. Förödelsen är ju total därnere. Fy fan, stackars människor. Och tycker man att femtio spänn är för lite kan man ju alltid skicka flera sms.
 
Nu ska jag åka och panta. Tycker det är lite pinsamt. Fast jag vet inte varför. Töntigt va?
 
 
 
 

Favorite F Word

Kategori: Allmänt

Blir en mycket lugn fredagkväll för min del. Tänkte kolla på fotbollen. Har spelat en slant på resultat. Bara en femtiolapp herregud. Jag har allt under kontroll. Körde på 1-2 till Sverige. Det funkade ju bra sist mot Irland menar jag. Då blev jag några hundralappar rikare. Bara jag inte jinxade allt nu när jag skriver det här. Fick lite den känslan faktiskt. Skitsamma. Känns som skadan redan är skedd i så fall.
 
 
                             pic:weheartit.com
                            

Färdig

Kategori: Allmänt

Då var man en fullfjädrad fackpamp...
 
 
Synd bara, att inom en snar framtid är jag en arbetslös sådan.

All lies

Kategori: Allmänt

Sista dagen på kursen imorgon. Och slutet på allsidig kost. Det märks att det är sista veckan innan löning (och två helger!) när man börjar rota fram överblivna danska pengar och växlar in på Forex. Ska erkänna att jag kollade in säcken med pantburkar och pet-flaskor innan idag också. Den såg rätt lovande ut ändå. Fast jag är jävligt bra på att trolla med pengar när det gäller mat och överlevnad. Det löser jag alltid. Har prioriterat ganska mycket nöjen den här månaden. Det blir så ibland. Hade jag haft barn hade jag ju varit mer ansvarsfull än så här. Förstås. Och kokat broccoli till varje måltid. Men nu har jag ju bara mig själv. Och då kan man käka snabbmakaroner med ketchup i en månad i utbyte mot kläder, konserter och en flygbiljett. Man väljer själv då.
 
                                pic:theyallhateus.com

Blasé

Kategori: Allmänt

Ignorerar garderoben idag med. Väntar på ett mail som aldrig tycks komma. Vill att första snön ska falla. Känner mig blasé. Ibland saknar jag kampen. Blodsmaken i munnen. Eller egentligen saknar jag inte blodet, bara hjärtslagen. Nuförtiden känns det mest ingenting. Kanske är jag helt ihålig?
 
I min drömvärld så skulle jag vilja flytta in på Liseberg över vintern. Bara jag och karusellerna. Dom får skippa julmarknaden. Inget folk. Tycker om Liseberg så mycket. Har alltid känt mig hemma där.
 
 
 
 pics: weheartit.com
 
 
 
 
 

Fascination

Kategori: Allmänt

Min garderob är smockfull. Har försökt leva efter devisen "ett plagg in = ett plagg ut". Det funkade bra. Ett tag. Men jag tappade bort det på vägen någonstans. Hade tänkt göra ett ryck idag. Men jag tappade bort det med. Blev så trött och kall. En dålig kombination om man vill vara effektiv.
 
Har fått en finne! precis vid munnen. Det händer inte mig särskilt ofta. Känns som flera år sen sist. Så den gör mig mest fascinerad. Men den får gärna vara borta framåt helgen. Då gör den mig inte hänförd längre. Antagligen bara irriterad.
 
  
Koh Samui. Skulle precis bege mig och tatuera in ankaret på halsen. Får se om det blir nån den här gången. Brukar ju mest gå på känsla och inte så mycket planering när det gäller sånt där.
  

Creep

Kategori: Allmänt

Maten på det här stället alltså. Den går inte beskriva i ord. Jag kan inte göra den rättvisa. Idag åt jag kycklinggryta med bönor, råris och turkisk yoghurt. Har dessutom fått ett helt nyupptäckt intresse för grönsaker och råkost. Det är så gott! Önskar någon kunde förtydligat det för mig lite tidigare.
 
Frukt däremot är jag fortfarande helt ointresserad av. Om det inte ingår i någon form av bakverk då förstås. Fruktkorgar och liknande har aldrig lockat mig. Ett äpple tillexempel, det måste ju vara världens tråkigaste sak att äta. Äter nästan hellre något äckligt än menlöst om jag ska vara ärlig.
Men jag kanske ändrar mig om det med tillslut. Har ju tydligen blivit ombytlig på äldre dar.
 
Att börja 08.30 om dagarna gör mig till en gladare person. Det skulle vara upplagt såhär jämt och ständigt. Man jobbar tre veckor och sen går man någon utbildning den fjärde.
 
Nu har jag varit alldeles för positiv för en Måndag. Väger upp (ner) med Radiohead. Det var alltid en bra isbrytare och nästan ett garanterat ragg på festival förr i tiden. Tala illa om Radiohead. Inte för mycket. Bara lite lagom. Det fanns alltid nån snygg kille som ville försvara dom då. Halva jobbet var gjort. Snygga killar gillade Radiohead. Det var så enkelt förr.
 
 
 
 
 
You're so very special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here.....
 
 

BackToSchool

Kategori: Allmänt

Sitter i bilen på väg till Katrinebergs Folkhögskola. Dags för utbildningens sista vecka. Kommer handla om kollektivavtalet. Även kallat "löftet". Så nu vet ni det. Man lär sig något nytt varje dag.
 
Från i Lördags...
 
                                  The Guilt spelade i Vinylbaren.
 
                                  The Sounds.
 
Missade såklart Viktor & the blood. Dom avslutade spelningen precis när jag hängde in jackan. Lät som en cover på Mick Jaggers "God gave me everything I want". Men jag är inte säker.

Sviterna

Kategori: Allmänt

Efter en hård natt i Hbg. Dom är inte nådiga. Tåget hem går 12.00. Är så enormt sugen på Coca cola. Kan inte sluta tänka på det. Känner smaken.


Lägger ut något kort från konserten sen. Vi måste checka ut nu säger Lina.
 

Done

Kategori: Allmänt

Jobbade 7.00-11.00. Sorterade plugg igen. Vilade en timme. Duschat och fixat mig. Packat. Tåget går inte förrän 15.00.
Jag är aldrig färdig i tid. Det händer inte. Anar oråd. Det är något jag har glömt. Kan inte komma på något som jag inte klarar mig utan i ett dygn. Finns det överhuvudtaget?...
 
                        pic: metromode.se 
 
 

Decline

Kategori: Allmänt

Gick hem till Mamma och pappa efter jobbet. Dom var inte hemma utan befann sig i Ullared. Men jag kände ändå för att hänga i mitt gamla barndomshem litegrann.
 
Grejade lite med mammas ipad samtidigt som jag kollade på "Teen mom" på MTV. När jag kom hem och satte mig vid den hederliga gamla pc:n upptäckte jag att jag lyckats tacka ja till inte mindre än fyra facebook events plus att jag måste ändrat inställningarna på chatten på något sätt, för nu kan jag bara se Måns och David. Osmidigt. Vi kan väl konstatera att jag inte är ett tekniskt geni direkt.
 
Chatten använder jag mest med Viktor. Men vi har faktiskt rätt viktiga diskussioner om kvällarna. Då löser vi världsproblem. Så det måste fixas till. Och det är väl kul att jag ska hitta på en massa grejer men eftersom det bara är ljug så var jag tvungen att "declina" alltihop.
 
-Du vilar ju aldrig!, sa pappa idag när jag berättade att vi ska till Helsingborg imorgon. Men det är inte sant. Jag är en rätt lat person faktiskt. Jag blir bara uttråkad väldigt lätt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skimmer

Kategori: Allmänt

Har jobbat över idag. Sorterade pluggar. Inga som är sneda eller repiga är godkända. Det glänser och skimrar som silver och efter nån timme, när ögonen blivit helt fucked up, så kan man se hela världen i dom.
 
 

Nej tack

Kategori: Allmänt

Jobbcoachen ville ha ännu en "sittning" på Fredag angående min uppsägning. Vad finns det kvar att diskutera?? Undanbad mig hans tjänster helt och hållet. Är helt emot att privata företag ska tjäna pengar på att folk varslas. Varför ska det gå skattepengar till att jag ska lära mig hur man skriver ett CV för tjugonde gången i mitt liv. Det finns viktigare saker dom kunde gått till. Säkert alliansens påhitt. Var bara tvungen att kolla upp så att det inte drabbar min eventuella A-kassa om jag avsade mig deras "hjälp". Men det gör det inte. Så tack men nej tack. Jag vill inte bli uppstyrd av någon annan. Allt kommer vara på mina premisser.
 
                    pic:weheartit.com

Pakten

Kategori: Allmänt

Jag var tjugoett när vi slöt den där pakten. Äldre än sextio ska vi inte bli. Efter det går det bara utför. Planerade detaljerna. Sista måltiden, bilen vi skulle hyra och stupet vi skulle köra ut över. Thelma & Louise-style. Befäste det genom att tatuera våra handleder. Nemo nisi mors, ingen utom döden. Tre personer, en plan.
 
Sextio känns inte lika gammalt idag som det gjorde då....Fast man bryter ju bara inte pakter sådär.
 
       pic: weheartit.com

Yep..

Kategori: Allmänt

En sån käftsmäll i morse när alarmet drog igång! Ett återkommande tema här, jag vet. Men jag är helt övertygad om att i framtiden så kommer dom tycka att vi var kompletta idioter som misshandlade oss själva på det här sättet. Kroppen är inte gjord för att gå upp tidigt. Man förkortar sin livslängd när man inte sover ut. Det är inget jag har vetenskapliga belägg för eller så. Men vissa saker vet man bara.
 
Har ingen motivation på jobbet heller. Överhuvudtaget. Den här uppsägningstiden känns meningslös. Bara sitter av den. Tiden alltså. Är inte riktigt delaktig längre.
 
Dagens positiva: Jo det finns sånt också...Bihåleinflammationen är botad! Känner inte av den alls längre. Nässprayet var ren magi. Helt klart värt allt obehag.
 
 
 

Ont

Kategori: Allmänt

Genomled precis lite smärta. När det liksom hugger i hjärtat. Inte på grund av ångest eller sorg. Ren och skär fysisk smärta. Hugger är kanske fel ord. Det mer svider. Man kan inte dra några djupa andetag. Det sitter i några minuter och sen försvinner det. När jag var liten sa alltid mamma att det var växtvärk. Det argumentet håller inte i dagsläget. Det var nog bara något man sa till barn när man inte fattade vad som pågick.Roadkill

Kategori: Allmänt

Okej...nu avslöjar jag det. Ikväll ska jag vara ett roadkill. Härhemma då. Ute blir det bara kanin. Om jag inte ändrar mig efter att alkoholen har tagit över mitt blod vill säga.
 
 

CanWeWorkItOut?

Kategori: Allmänt

Har kommit fram till att jag nog inte kommer använda hela min dräkt. Bara huvudet, och inte själva kroppen. Eller eventuellt härhemma och sen byta om. Den är i  teddy och man knäpper därbak, jag kommer få värmeslag om jag har den ute. Tålamod, jag avslöjar den senare idag....
 
Gillade inte alls Arcade fires första singel från det nya albumet. Men den här låten är helt fantastisk. En bryta ihop låt.
 
 

LateConfessions

Kategori: Allmänt

Fastnade framför spegeln i omklädningsrummet  på jobbet. Hur fan ser jag ut egentligen? Hålögd och blek. Om man kollar i spegeln för länge så känns det som att det är en annan person som kollar tillbaks.
 
Jag måste klargöra en sak känner jag. När jag gick kursen, för två veckor sen, så skrev jag här att det fanns några trångsynta personer som försvarade SD där. Jag hade helt fel om dom. Det visade sig sen. Att det egentligen inte hade något med SD att göra. Det var mer att dom ifrågasatte det mesta. Vilket jag borde förstå. Är själv av en ifrågasättande natur. Jag kryper till korset. Jag var ett dömande a-hole.
 
Nu känns det lite roligare inför imorgon. Det brukar ju vara kul att klä ut sig. Tror jag hade glömt det.
 
 
Körde lite Indian-inspirerat på Hultsfred 2008(?). En kille ryckte loss fjädern på Håkan Hellström konserten. Gav tillbaka genom att ta hans keps och låta den segla ut  över folkhavet likt en frisbee.
 
 
 
Spenderade en hel natt med att rita och tillverka de där maskerna. Sen användes dom knappt. Man kan ju inte ha en sån i näven hela tiden.
 
 
 
Var egentligen en Zombie-fånge. Men kunde inte låta bli att låna Viktors varghuvud med jämna mellanrum.