JennyD

RIP 2013

Kategori: Allmänt

Så mycket saker som ska göras. Så lite lust.
 
 pic: Min apa..Ska egentligen vara en gorilla.
 
Affären först...

A kid

Kategori: Allmänt

Det var rätt jobbigt faktiskt. Det var ju kul att se honom igen, men han kände inte igen mig riktigt. Jag hade nog inte förberett mig på att det skulle vara så. Fy fan att bli gammal.
 
Nyårsafton imorgon då. Nu är det oundvikligt. Jag blev ingen ny bättre människa det här året heller.
 
                    pic: weheartit.com
 

Självisk

Kategori: Allmänt

Ska hälsa på min farfar idag. Har inte sett honom sen midsommar. Han är inte i så gott skick och bor numera på hem. Känns lite jobbigt. Det är därför jag har undvikit det så länge. Känner mig en aning värdelös och defekt som människa. Okej, jag dramatiserar. Men nått åt det hållet. Så jag tänkte att det kanske blir lite bättre av att göra något osjälviskt. Fast då blir det kanske en självisk handling när allt kommer kring ändå?
 
                                  pic: weheartit.com
 

Skit ska skit ha

Kategori: Allmänt

Trodde jag hade vinterkräksjukan igår. Därav magontet. Väntade på att den skulle bryta ut. Jag hade fel. En del människor kan inte få den. Det finns en sån gen. Kanske besitter jag en sån?

Nyårskänslan är redan här. Den dåliga sorten. Vaknade med den. Det är rätt svårt att distrahera bort tomheten. Men den är ganska liten än så länge. Bara ett frö. Hanterbart.

Pic: weheartit.com

Varför

Kategori: Allmänt

Har ont i magen. Mamma sa alltid att man måste äta en lagad måltid per dag. Hon kan ha haft rätt. Igår åt jag inget av värde. Kan vara så att jag betalar för det idag.
 
Ikväll ska jag på kombinerat födelsedagskalas. Det är Måns och Per som har fyllt år.  Och nu ska jag in till stan. Jag vet inte varför. Jag vet faktiskt inte varför.
 
Köpenhamn i somras. Hittade bilden på pappas iphone för nån dag sen. Ser skönt ut. 

Adjö

Kategori: Allmänt

Min vision av nyårsblåsan kunde jag kyssa adjö redan på parkeringen. Det var ungefär där jag tappade sugen också. Horder av människor i rask takt mot ingången gav mig rysningar. En tjej ryckte ett par byxor ur min hand på Vero moda. Varför gör man så? Gott nytt år på dig med. Dom var ändå inget snygga.
Mellandagsrea är överskattat överlag. Saker man inte vill ha till fullpris vill man antagligen inte ha överhuvudtaget. Dom försöker bara få dig att tro att du vill det.
 
                                                pic: weheartit.com
 

MoreIsMore

Kategori: Allmänt

En Fredag som känns som en Måndag. Så onödigt!
 
Det finns en bra sak med nyår. Allt är inte genomruttet. Anledningen till att köpa en klänning. Jag har konceptet klart. "More is more". Paljett eller metallic. Blå eller grön. Kanske guld. Långa ärmar och djup rygg. Men eftersom jag är ute i sista minuten (vore ju dumt att bryta en sån tradition) så kommer det bli en svart menlös historia. Försent för nätshopping och jag blir illa till mods när jag måste trängas med folk på julrean. Men jag ska ändå ge det en chans. Ska åka till Väla nu efter lunch. Mer utrymme där. Skam den som ger sig.
 

En klänning från Balmain hade ju inte varit helt fel. Nu kostar dom i runda slängar 200.000 pix. Inte riktigt den prisklassen jag hade tänkt mig.
 

Hurt

Kategori: Allmänt

Vaknade i smärta den här annandagen. Kramp i ena vaden. Hände samma sak för inte alls längesen. Pappa är ju gammal fotbollsspelare och har lärt mig ett trick för att det ska gå över snabbare. Man spänner muskeln några sekunder, sen slappnar man av lika länge. Så håller man på så till smärtan avtar. Det är bara så oerhört svårt att slappna av. Speciellt när varenda molekyl i ens kropp skriker: "Hugg av det där förbannade benet!!"
 


Mayhem

Kategori: Allmänt

Juldagen har rent historiskt alltid resulterat i ett sjöslag. Men vem vet? Jag är trots allt trettiotre år gammal nu. Allt har ett slut. Det kanske bara blir en lugn och stilla sittning hos Rickard och Nora...
 
                       
 
 Obs!  Alkohol är inget coolt. #stayhealthy och allt det där. 

Oh Yeah?

Kategori: Allmänt

Är fortfarande glad. Det där kommer hålla i sig några dagar. Men sen kommer den. Nyårsafton. Avskyr nyår. Har alltid gjort det. Krisar alltid i Januari. Det är konstant. Lika bra att förbereda sig. Eller inte, egentligen. Bara suga i sig så mycket julenergi det går innan det brakar loss. Januari för mig är som tjugo, trettio, fyrtio och femtioårskrisen inbakad i en stor klump. Kunde inte December haft dubbelt så många dagar?
 
                                                  pic: mineralism.com

Merry Christmas!

Kategori: Allmänt

God jul i stugan. Jag är glad nu.
 
Pic: weheartit.com

 

Finito

Kategori: Allmänt

Har skapat kaos härhemma. Det är inte alls kul att slå in julklappar längre. Det är bara jobbigt. Nu är jag klar i alla fall. Finito. Så nu vill jag bara hem till mamma och pappa. Bli ompysslad och äta mackor med julskinka. Ska bara duscha och packa min lilla ryggsäck först.
 
 
                    pic:weheartit.com

ShitHappens

Kategori: Allmänt

Idag la jag min ateism på hyllan en stund och gick in till st Nicolai kyrkan i stan. Hundra procent sanning. Det var julkonsert. För hundratrettonde året i rad, om någon undrade. Har varit på den en gång innan och då kändes det som att det var mest julsånger. Så var inte fallet idag. Förutom "Stilla natt" och "Jul, jul strålande jul" så var det uteslutet helt okända (för mig) psalmer. Inte en helt lyckad sysselsättning den här Söndagen om jag ska vara ärlig. En timma utav mitt liv som jag aldrig får tillbaka..

 Pic: weheartit.com


X-mas time

Kategori: Allmänt


Har det förbannat mysigt. Tobbe är hemma från Stockholm också.

Stressen

Kategori: Allmänt

Rotade fram min Karl-Bertil Jonsson bok igår. Startade morgonen med att bläddra lite i den. Jag vet inte riktigt varför men det är något med barnböcker som jag gillar. Dom är platta och oftast lagom stora. Luktar godare också. Mycket mer inbjudande på något sätt.
 
                                  

Jag vet ju om att jag är en narcissistisk person. Men jag kan inte riktigt acceptera den översta bilden. Riktigt skitnödig. Fejset får inte vara med heller. Så fokusera på mitt fina tomte-bäddset istället. För jag tänker tydligen lägga ut den ändå. Skilledill har gnagt i ena hörnet på boken. Tanken på honom gjorde mig lite sorgsen.
 
Nu ska jag städa och packa upp lite tomtar. Sen in till stan och stressa runt. Usch. Åka och handla mat. Men efter det, om jag överlever vill säga, då ska jag ta det så jävla lugnt. Lägger ut några bilder när vi klär granen sen. Ska njuta av varenda kula och glittertuss jag hänger upp.
 
 
 
 
 
 

Jullov

Kategori: Allmänt

Jullov! typ. En helt underbar känsla. Kunde ju faktiskt varit så att jag hade varit en nybliven arbetslös sate istället. Om dom inte hade förlängt uppsägningstiden en månad hade det varit ett faktum. Nu blev jag lite smått tacksam för en sekund.
 
Var och klippte mig efter jobbet. Så nu kan jag se ut under luggen igen. Imorgon ska jag inhandla de sista julklapparna. Känns lite jobbigt. Att befinna sig i stan mitt i julruschen är ingen höjdare. Men det är bara och bita ihop antar jag. Sen på kvällen ska vi till Viktor och dricka glögg och klä hans julgran. Det däremot, känns betydligt roligare.
 
 Två veckor sen på Morfars. Den där minen alltså.Total fokus. Lyckades jag ta mig ur fåtöljen?

Neutral/Psykopat

Kategori: Allmänt

Mitt pass går ut den tionde Januari. Typiskt. Eftersom jag ser ut som en seriemördare på mitt befintliga så borde jag kanske vara glad över att få göra ett nytt. Men det blir inte bättre än såhär. Det är omöjligt. Jag förstår aldrig direktiven. "Ett neutralt ansiktsuttryck". Vad är det? Hur gör man? Jag kan inte.
 
 
                          pic: theyallhateus.com
 

Poänglös

Kategori: Allmänt

En del personer, mest religiösa faktiskt, menar ju att det finns en mening med allt. Men den här dagen var helt poänglös. I alla fall i mitt liv. Vi kunde bara skippat den.
 
Alla mina naglar är korta och söndriga också. Händer alltid när man kör artikel 20013. Det gör mig på dåligt humör. Gillar inte känslan av korta naglar. Det måste vara en liten kant.
 
    pic: weheartit.com
 

UschOchFy

Kategori: Allmänt

Onsdag. Omänskligt och olidligt tidigt. Borde förbjudas. Men jag kan känna julledigheten närma sig. Där borta, bakom hörnet.
 
                                       pic: weheartit.com
                                      
 

crème-de-la-crème

Kategori: Allmänt

Mina kära föräldrar var på julmarknad i Tyskland i helgen och hade med sig lite gåvor hem. Bland annat min favoritlikör Amaretto. Flytande godis i princip. Luktar som "Pelikan" limstiftet (finns det fortfarande?) och smakar som mandelkubb. Min kropp är dessutom resistent mot mandel. Mandel är  inte ens en nöt i botanisk mening, lärde jag mig en gång för länge längesen. Fast man kan ju vara allergisk mot den likförbannat.
 
 
 
 
 

RealityBites

Kategori: Allmänt

Jag är inte död på insidan. Till och med mitt gamla stenhjärta mjuknar upp totalt när jag får se Lisebergskaninerna åka skridskor. Jag blir lika förvånad varje gång. Att det har en sådan effekt alltså. Får exakt den där julkänslan som man hade som liten. Och den är svårhittad nuförtiden.
 
 
                    pic: weheartit.com
 

Gbg-regn

Kategori: Allmänt

Sitter på tåget hem. Hann med en sväng till glasburen och kollade på Daniel Adams-Ray precis innan. Nu längtar jag mest efter min säng. Skulle bara haft en liten katt som kunde värma mig också. Det hade varit perfektion.
 


Vad?

Kategori: Allmänt

Vad händer? Det här.
 



 

Glitter

Kategori: Allmänt

Känner mig ganska gott skick trots att det blev en hyfsad fylla igår. Har faktiskt redan hunnit duscha och sminka till mig.
 
Maten var relativt god. Slår dock inte riktigt Wild west förra året. Men det fanns bruna bönor. Tydligen har man det i Skåne. Vi blev kvar i Båstad rätt länge. Men hann ändå med en vända på La Cocaracha när vi kom hem.
 
Tror vi ska åka nu. Hade bestämt 14.00-tåget först men eftersom vi ändå är klara...Why not?..
 
                                  Viktor glittrade igår. 

Lussekatt

Kategori: Allmänt

Undra om vi får lussefika idag på jobbet? Dom kanske struntar i det eftersom det ändå är julfest. Två flugor i en smäll, tänker jag.
 
Nu avskyr jag ju saffran. Tycker det smakar som det luktar i en antikaffär. Det gör sig bättre som lukt än smak om vi säger så. Men en pepparkaka säger jag aldrig nej till.
 

Pic:weheartit.com

Sleepyhead

Kategori: Allmänt

Försöker komma på något som jag kan sysselsätta mig med i minst tre timmar. Är dödstrött och får helst inte somna före 22.00. Sov nästan ingenting i natt. Och egentligen vill jag helst av allt ge efter, men då kommer det bara bli en ond cirkel av alltihop. Kommer inte hinna vila innan julfesten imorgon för bussen går 16.45 från teatern. Och det är väldigt viktigt för mig att vara utvilad inför tillställningar nu på äldre dar. Vi ska äta julbord på någon golfklubb i Båstad. Känns som om det kommer vara lite svårt att smälta in i inredningen på ett sådant ställe. Varför jag nu skulle vilja det?..
 
Handlade efter jobbet. Dålig idé. Blir alltid bara en massa skit. Typ läsk, piroger(?!), chips och kexchoklad. En gurka också förresten. Den var lite nyttig och vägde upp.
 
 "Snelugg"...hmmm. Kanske inte det bästa beslut jag tagit.
 
Sen på Lördag så drar vi till Gbg. Ska skänka lite slantar till musikhjälpen och hänga med kaninerna på Liseberg.

GoodAndGone

Kategori: Allmänt

Har slipat kopparskenor nästan hela dagen. Man kan bli deprimerad av koppar. Det är sant. Jag kanske får en knäpp och gör slut på alltihop redan imorgon. Neej, det är klart jag inte ska. Har ju ganska mycket att se framemot nu en tag. Julfest på Fredag tillexempel. Bara en sån sak. Självaste julafton( älskar julafton!) och en Thailandsresa. Har ju köpt biljett till P3 guld också. Nä, jag får nog allt leva lite till.
 
                                Toalett i Bangkok. Ja, därbakom skynket.  Man får inte vara petig.
 

Push it

Kategori: Allmänt

Idag förlängde dem uppsägningen en månad. Detta innebär att jag är anställd fram till den trettioförsta Januari som det ser ut nu. Fast jag har inte skrivit på något papper än. Och då ska man alltid vara lite skeptisk. Fast OM det nu är sanning så är det ju ganska skönt att bara kunna strunta i hela den där grejen nu under julen. Skjuta på det lite. Min favoritsyssla.
 
                                           pic:weheartit.com     

En sak

Kategori: Allmänt

Det finns en sak som kan rädda skitna Måndagar. När Jörgen Lötgård har morgonpasset i P3. Idag var en sån dag. Han är helt underbar. Jag skrattade så jag grät vid två tillfällen. Det måste sett ganska dumt ut. Men det spelar ingen roll. Eftersom jag är en rätt asocial person så är det skönt att ha ett jobb där man bara kan göra sitt och lyssna på radio hela dagarna. Idag börjar ju musikhjälpen också. Min favoritvecka på året. När den är slut så upplever jag alltid en enorm tomhet. Nästan som en sorgeprocess jag måste gå igenom. Men det är nästa vecka det. Så det tar vi då.
 
 
 

Choklad

Kategori: Allmänt

 
Jag får bara öppna luckor på jämna datum. Annars händer det något. Jag vet inte vad. Tur för mig då att det är den åttonde idag. Jag ligger nämligen lite efter och måste komma ikapp.

.........

Kategori: Allmänt

Det är inte ens skoj.
 
 
 
 

Ka-ching!

Kategori: Allmänt

Skulle hänga undan lite sommarjackor och då, ka-ching!, så låg det en hundring i ena fickan på en. Visste att det fanns nån slags fördel med att ha mycket jackor. Bakispizzan är alltså räddad imorgon. Nu stod jag ju inte och föll på en hundralapp den här gången. Men det kunde mycket väl vart så.
 
 
                    Pic: Lina & theyallhateus.com
 
 

LetItSnow

Kategori: Allmänt

"If you're wondering what it's like to be me
  I live for the weekend, baby....."
                  
 
Förresten, har fått min snö. Tjatet slutar här och nu.
 
 

Fantastic, baby

Kategori: Allmänt

Känner mig väldigt nöjd med att jag har betat av en hel del julklappar idag. Dom flesta faktiskt. Så förbannat nöjd att jag slappnade av totalt och somnade framför "På spåret". Pensionärsvibben på det?... 
Vaknade nyss. Så engagemanget är sådär denna Fredag. All konsumtion har tärt på mig. Men jag behöver vilan. Nästa helg blir hektisk. Först julfest med jobbet på Fredag och sen till Gbg på Lördag.
 
Imorgon ska jag göra det lyxigaste jag kan tänka mig just nu. Sova tills jag vaknar. Inget alarm whatsoever. Kroppen ska bara få sköta sig själv. Älskar att sova. Önskar bara att det vore lite mer produktivt. Känns som slöseri med tid. Men man kan inte få allt.
 
                      pic: weheartit.com
 
 

Nån typ..

Kategori: Allmänt

..av klantskalle bokar hotellrum och använder mitt telefonnummer. Hände några gånger i somras. Trodde han hade lagt ner men nu var det dags igen. Jo, jag skriver han. Tror nämligen att det är en karl. I fyrtiosju-års åldern. "Businessman". Bara en känsla jag har. Så länge dom inte börjar fakturera mig så antar jag väl att det inte är något problem.
 
 

Trasdocka

Kategori: Allmänt

Regnar katter och hundar ute. Det är ju innan jul det ska snöa. Efteråt känns det bara poänglöst.
 
Jag och Lina köpte ju bara själva flygbiljetten till Thailand. Vi tänkte sy ihop resan lite allteftersom. Verkar bara bli vi två den här gången. Första boendet är i alla fall bokat nu. På Koh Phangan. Gillar den ön. Det händer inte så mycket där. Och då menar jag inte att det är astråkigt, utan att själva ön inte exploateras på samma sätt som tillexempel Koh Samui. Den ser i princip likadan ut som när jag var där första gången 2002. Mest känd för sina Full moon party men det är samtidigt en väldigt lugn ö, fina stränder. Bästa av båda världar kan man säga.
 
Det går inte beskriva hur skönt det ska bli med helg. Är helt utsliten. Känner mig som en trasdocka.
 
 
 Ser ut som jag har ett rejält underbett på den här bilden...Viktor ser normal ut. Fuskigt.
 

WeAllDieAnyway

Kategori: Allmänt

Den har dagen har gått extremt långsamt. Ville haft Torsdag. Kände mig sliten och längtade efter julledigheten. Sen kom jag på att min anställning faktiskt tar slut den tjugosjunde December. Så jag har ingen julledighet. Jag har arbetslöshet. Ska man behöva gå till Arbetsförmedlingen där mellan jul och nyår? Finns ju roligare saker...Tror inte det var hela guds tanke med julefrid. Eller vi säger tomtens tanke med julefrid istället. Kristendomen är inte riktigt min kopp te.
 
 
                    pic: theyallhateus.com
 
 

FreezingCold

Kategori: Allmänt

Frös som satan i morse på jobbet. Då hade jag ändå t-shirt, fleecetröja och collegetröja på mig. Sen åkte även den blå täckjackan på. Den är smått otymplig att jobba i men den värmer väldigt bra. Snygg blå färg dessutom. Helt plötslig så vart jag jättevarm och blev akut illamående(?)...Det var bara att klä av sig igen.
 
Har nyss kommit hem från Viktor. Vi åt kladdkaka och spelade "Sonic". Jag underpresterade. Minns mig själv som mycket bättre på det spelet.
 
Jag måste verkligen lägga mig i tid idag. Jag är inte på roligt humör när jag är trött om dagarna.
 
 
 
 
 
 

?

Kategori: Allmänt

Försöker hitta julklappar. Men det slutar bara med att jag letar efter saker till mig själv istället. Det var nog inte meningen att jag skulle hålla på med det idag. Var ute i så god tid förra året. Jag trodde det var min nya stil, men jag hade visst fel.
 
 
 
 
 
                    pic: weheartit.com
                   
 

Varför

Kategori: Allmänt

Måndag morgon. Önskar vi vore vänner. Men det är vi inte.
 


SundayWithoutGod

Kategori: Allmänt

Vaknade alldeles svettig. Har drömt konstiga drömmar.
 
Kommer nog inte gå in till julskyltningen. Vädret är alldeles för varmt och stämningen kommer inte vara där. December levererar inte. Än.
 
Var på Mårtensson. Det var längesen. Mycket folk ute. Träffade Jessica. Minnena kommer tillbaka i små fragment när jag skriver här. Nu överdrev jag. Kryddade lite. Det var rätt lugnt igår.